Amstel Gold Race

Zaterdag 14 en zondag 15 April 2018 organiseerde The PEPr Company het Amstel Gold Race weekend. Samen met de Stichting Amstel Gold Race en koersdirecteur Leo van Vliet wordt dit weekend elk jaar tot in de puntjes verzorgd door The PEPr Company.

De Amstel Gold Race is Nederlands enige wielerklassieker en wordt verreden in het Limburgse Heuvelland. Daarnaast wordt er op zaterdag 14 april een toertocht georganiseerd voor 15.000 deelnemers over het parcours van de Amstel Gold Race.

In 2018 wordt voor de tweede keer een dameswedstrijd georganiseerd. In 2001, 2002 en 2003 pionierde de Amstel Gold Race met een dameswedstrijd en in 2018 zal de Amstel Gold Race Ladies Edition voor de 5de keer verreden worden. 

Neem een kijkje op www.amstelgoldrace.nl voor meer informatie.

 

Dames wedstrijd

De Amstel Gold Race Ladies Edition zal volgend jaar opnieuw worden georganiseerd met Leontien van Moorsel als koersdirectrice. De Amstel Gold Race Ladies Edition wordt op zondag 15 april 2018 verreden, op dezelfde dag als de mannenwedstrijd. Het parcours leidt het vrouwenpeloton van Maastricht door de Limburgse heuvels over ruim 125 kilometer naar de finish in Berg en Terblijt.

Leo van Vliet, koersdirecteur Amstel Gold Race: “Ik ben enorm trots dat we met de Amstel Gold Race Ladies Edition weer een hoofdstuk kunnen toevoegen aan het grootste wielerevenement van Nederland.” De Amstel Gold Race pioneerde al eerder met een dameskoers in 2001, 2002 en 2003. Van Vliet: “Het vrouwenwielrennen is nu op een hoger niveau dan ooit en de sport stijgt enorm in populariteit, ook bij het publiek en de sponsoren. Daarmee verdient het vrouwenpeloton weer een eigen koers. De Ladies Edition is een mooie aanvulling voor de Amstel Gold Race en de honderdduizenden wielerliefhebbers die elk jaar langs het parcours staan.”